Ny framgång för svensk lösning på världens vattenproblem!

Nu följer Kamerun upp tidigare beställning på 15 enheter med hela 200 Safewater-system.

Stororder på Safewater till Safeman

Nyligen fick det svenska företaget Safeman en miljonorder från Kamerun på 15 enheter av vattenreningssystemet Safewater. Nu följer Kamerun upp beställningen med en ännu större order, den här gången på hela 200 system.

– Det kommer att betyda mycket för de människor i Kamerun som idag saknar tillgång till säkert dricksvatten, kommenterar Stephan Bengtsson, vd på Safeman. Det visar också att världen på allvar har fått upp ögonen för vår svenska teknik.
Enligt Unicef saknar nästan en tredjedel av världens befolkning tillgång till rent dricksvatten. Varje dag dör 800 barn som är yngre än fem år på grund av otjänligt vatten. Men det finns alltså lösningar och hopp om förändring.
– Safewater är konstruerad för att lösa en del av det här gigantiska världsproblemet, berättar Stephan Bengtsson. Därför är det glädjande att vi nu fått flera beställningar på kort tid. Ingen ska behöva bli sjuk på grund av orent vatten.
Vattenreningssystemet Safewater är portabelt, enkelt att använda och drivs med hjälp av solenergi. Produkten eliminerar och tar bort bakterier, parasiter och partiklar, så att exempelvis brunns- eller regnvatten kan bli fullt tjänligt dricksvatten. Inga kemikalier används i reningen.
– Ordern på 200 vattenreningssystem kommer att levereras till flera kommuner i Kamerun, säger Stephan Bengtsson. Eftersom varje enhet har en kapacitet på 480 liter per timme, är det stora mängder dricksvatten det handlar om varje dygn.
Stephan Bengtsson har förhoppningar om att snart få leverera ännu fler system till behövande områden på den afrikanska kontintenten.
– Behovet är stort och det finns intresse i flera afrikanska länder, säger han. För närvarande för vi samtal med regeringarna i Rwanda och Kongo om beställningar på Safewater.

Share this content.