Safeman får besök från Kamerun!

I september hade Safeman och Safewater statsbesök från Kamerun. Under mötet fanns det representanter från Kamerun, Better Shelter, WaterSprint, Safeman samt kommunalråd för Karlshamns- respektive Olofströms kommun.

Safeman AB strävar alltid efter att vara en prioriterad samarbetspartner för kunder inom vårt segment av produkter och tjänster. Safeman AB har ambitionen att skapa kostnadseffektiva, heltäckande miljömedvetna processer med de kortaste ledtiderna, från upphandling till leverans av produkt eller tjänst.

Visst har Safeman fantastiska tekniska resurser. Ändå är det något annat utöver tekniken, utrustningen och verktygen som våra kunder tycker är det unika med oss. Det är vårt sätt att tänka – att ständigt söka förbättringar, tillföra helhetssyn, utveckla och kombinera för att hitta optimala lösningar. Detta i kombination med vår ambition, att göra livet enklare, säkrare och bekvämare för människor har bland annat resulterat i vår unika vattenreningsprodukt ”Safewater”.

En annan produkt av vårt arbete är Better Shelter, som har tagit fram ett nytt flyktinghem som passar de extrema förhållandena i flyktingläger. Bostäderna ger skydd under en längre period än traditionella tält. Många familjer på flykt kan tvingas att leva i flyktingläger upp till 17 år. Därför är det viktigt att erbjuda dem bästa möjliga förutsättningar för en dräglig vardag.
Safewater är sedan tidigare en produkt som levereras till bland annat Rwanda och Kamerun och nu finns det även ett stort intresse för flyktinghusen eftersom man ser att de kan hjälpa många människor i Kamerun som är i nöd.

Under besöket demonstrerade Safemans VD Stephan Bengtsson Safewaters funktion och effektivitet. Därefter följde en rundvandring i Safemans fabrik för att visa produktionen av Safewater och flyktinghusen Better Shelter.

Share this content.