Safemans vice vd och hr-ansvarige!

Vi är stolta och glada över att presentera vår nya kollega Anna-Karin Bengtsson som är vår vice vd och hr-ansvarige.

Anna-Karin Bengtsson kommer senast från Sölvesborgs kommun där hon arbetat som chef på Arbetsmarknadsenheten. I grunden är hon utbildad inom internationella affärer, logistik och inköp. Hon har bland annat arbetet med olika EU-projekt och bemanning inom byggbranschen.
I sin nya roll på företaget kommer Anna-Karin att jobba nära Safemans alla anställda.
– Det ingår att se så att personalen mår bra och får den stöttning de behöver. Jag ska även vara ett stöd för vår vd så han kan fokusera på fler områden, säger hon. Jag ser fram emot att lära känna företaget och alla medarbetarna, vad som får dem att må bra och vad de ser för möjligheter i framtiden.

Safeman är ett 80 år gammalt företag där det behövs ständiga förändringar för att hänga med, något som ger Anna-Karin stora förväntningar på sin nya arbetsplats.
– Utmaningarna finns mycket i det som är svårt för oss att göra något åt, konjunkturen och att se de bästa vägarna för oss att arbeta vidare i både med- och motgång, säger hon. Jag har inte så mycket erfarenhet av industrin ännu och är väldigt intresserad av att lära mig hur varje del i vårt företag fungerar.
Från sina tidigare erfarenheter tar Anna-Karin med sig sin nyfikenhet och nya synsätt. Hon säger själv att hon brinner för människor och individer, och att hon under åren fått lära att det kvittar vilken bransch man är i, människor är som de är:
– Alla behöver få möjligheten att visa vad man går för och då sker ofta saker som för personen och företaget framåt.

Anna-Karin beskriver sig själv som glad person som alltid har mycket projekt igång, stora som små. Hon bor tillsammans med sin sambo, bonusbarn och massa katter på landet i Sölvesborg, men älskar att utforska världen och se nya platser, både utanför Sverige men även i närområdet. Ett av hennes senaste projekt där hemma var att skaffa höns:
– Jag är totalt livrädd för hönor var jag men tänkte ”hur farligt kan det vara?” och än så länge har det gått rätt bra.

Share this content.