Safewater skapar säkert dricksvatten med hjälp av solen

Rent vatten är en mänsklig rättighet. Trots det dör 800 barn på under fem år varje dag på grund av smutsigt vatten, brist på toaletter och dålig kunskap om hygien.

Idag har cirka 71 procent (5,2 miljarder) av världens befolkning tillgång till rent vatten, medan 29 procent (2,1 miljarder) saknar det. Runt 160 miljoner människor tvingas idag hämta orent dricksvatten ur öppna källor som sjöar, floden och dammar.

Vår ambition på Safeman har alltid varit att göra livet enklare, säkrare och bekvämare för människor. Vårt sätt att tänka – att ständigt söka förbättringar, tillföra helhetssyn, utveckla och kombinera för att hitta optimala lösningar, har skapat vår unika vattenreningsprodukt ”Safewater”.

Med solen som energikälla och den senaste tekniken kan fler få tillgång till rent dricksvatten. Genom att installera Safewater nära en vattenkälla, till exempel en brunn eller en regnvattensbehållare, renas vattnet av en energieffektiv LED-genererad UVC-desinfektionsprocess som utnyttjar nanoteknik. Produkterna är extremt energieffektiva; En inbyggd flödessensor säkerställer att enheterna endast är aktiva när vattnet strömmar. Produkterna är miljövänliga eftersom inga kemikalier eller tungmetaller används. Safewater filtrerar och eliminerar både bakterier, klorresistenta bakterier, amöbor, parasiter och andra partiklar, samt förbättrar smaken på vattnet. Med en maskin som drivs av solen har vi hittat en lösning till hur du skall få ett säkert dricksvatten – ingen ska behöva bli sjuk på grund av bakterier i vattnet!

Share this content.