Våra innovatörer – Fredrik Elander

En av våra innovatörer här på Safeman är Fredrik Elander. Fredrik är 32 år gammal och har varit hos oss sedan hösten 2017.

Fredriks uppdrag är främst den tekniska utvecklingen samt automation. Under sin tid här har han varit delaktig i flera stora projekt, bland annat vattenreningssystemet Safewater. Han har även varit med i vårt Better Shelter projekt, där vi i samarbete med FN:s flyktingorgan UNHCR och IKEA Foundation tagit fram en lösning på det stora behovet av tillfälliga bostäder för flyktingar i världen.

Som person beskriver Fredrik sig som målmedveten, strukturerad och teknikintresserad- Han är även kunskapsinhämtande och en problemlösare, något som är väldigt bra för sin roll som innovatör.

Sedan tidigare har Fredrik erfarenhet inom både maskinbygge, automation och robotar, men även inom utveckling. Enligt honom själv är det bästa med att jobba här på Safeman att det är ett omväxlande arbete, och att han får arbeta mycket med problemlösningar för att komma fram till så bra produkter som möjligt för våra kunder.

Share this content.