Våra maskiner i fokus – högfrekvenssvets

På Safeman vill vi såklart alltid leverera högsta kvalitet när vi tillverkar våra produkter. Därför har vi nu investerat i en helt ny och mer modern HF-svets!

– Vi har haft en äldre maskin tidigare, men med denna HF-svets ser vi många nya spännande områden inom till exempel medicin och handikapp hjälpmedel, säger Stephan Bengtsson, vd på Safeman.

Högfrekvenssvetsning är en teknik för sammanfogning av plaster och konstfiber, utan tillsats av främmande ämnen. Metoden går ut på att sända högfrekvensvågor genom elektroder så att värme alstras i materialet och det sammanfogas. Svetsfogen blir därmed helt tät.
– Den här maskinen är mycket modernare och mer precis än vår tidigare. Den är i senaste snitt när det gäller teknologi och styrsystem. Den är även större så vi kan svetsa större detaljer i den, säger Stephan Bengtsson.

Maskinen är dessutom tillverkad i Lysekil hos Forsstrom High Frequency AB, något som ur miljöaspekt är väldigt bra då det är kortare transporter och lättare att få tag på reservdelar.

Safeman arbetar med Lean i organisationens alla led, och målsättningen är en ständig förbättring och effektivisering av verksamheten. Att byta ut våra maskiner mot mer effektiva, miljösmarta och ergonomiska alternativ är ett steg i rätt riktning.
Högfrekvenssvetsen kommer ge våra anställda en bättre arbetsmiljö, då den är tystare och inte heller har någon strålning som påverkar operatörerna. Även driftsäkerheten är betydligt bättre.
– Den nya HF-svetsen ger oss möjlighet att ta in nya kunder samt utvecklas tillsammans med redan befintliga kunder. Kanske finns det produkter man kan ta från traditionell sömnad och göra den bättre i högfrekevenssvetsen istället?

högfrekvenssvets+safeman

Share this content.