Våra maskiner i fokus – vakuumformare

En av våra nyaste maskiner här på Safeman är en vakuumformare. I den tillverkas plastdetaljer, så som blomlådor och kåpor till olika kunder. Grundprocessen för vakuumformning går ut på att man värmer upp ett stycke plast som man sedan placerar över en form.
– Man stoppar man in en skiva och värmer den på över- och undervärme till cirka 170 grader beroende på vilket material det är. Sen kyler man plasten till 60 grader och med hjälp av ett luftsug formars plasten omkring den form man valt. Sedan har man fått en plastdetalj, berättar Marcus Sonesson, som är operatör på Safeman.

Vakuumformade produkter är formstabila och metoden mycket konkurrenskraftig för både stora och små plastdetaljer. Tillverkningsprocessen har en begränsad miljöpåverkan då materialet inte innehåller några lösningsmedel eller medför några skadliga utsläpp. Den här nya, moderna, vakuumformaren är också mer energieffektiv än den tidigare.
– Det går även mycket snabbare i tillverkningsprocessen, så den bidrar till en snabbare produktion, säger Marcus.

Safeman arbetar med Lean i organisationens alla led, och målsättningen är en ständig förbättring och effektivisering av verksamheten. Förutom en snabbare produktion och en förbättring ur ett miljöperspektiv så har den nya vakuumformaren också bidragit till en mer ergonomisk arbetsplats för våra anställda. Den har ett bättre säkerhetssystem och är mer anpassad för just vår produktion här på Safeman.
– De fungerar likadant, men det är ett annat styrsystem i denna maskinen så du kan göra produkterna mer exakt. Man kan ställa in den precis som man vill ha den, berättar Marcus. Om man jämför med den gamla maskinen är det jättestor skillnad. Det är som att jämföra en gammal vedugn med en ny, modern ugn.

Share this content.