Unik produktutveckling

Safeman är ett innovativt företag som ligger i framkant både vad det gäller produktion och utveckling av produkter för flera branscher. En av de aspeker som gör oss unika är våra medarbetare som med sina erfarenheter och sina kunskaper driver utvecklingen och produktionen framåt för oss och våra kunder.

Här är en av Safemans profiler på företaget, Ingemar Melin. Med sina 17 år på Safeman och Prefence har han på ett eller annat sätt varit delaktig i samtliga av Prefence produkter som idag finns på marknaden.

Ingemar Melin bor och jobbar i Trelleborg där Safeman har sitt kontor för utveckling och marknadsföring av Prefence fordonsprodukter. Hans uppdrag är att utveckla produkter främst för lätta transportbilar och lastbilar upp till 3,5 ton.
– Jag har jobbat som maskinkonstruktör i 36 år, vilket innebär att jag har fått vara med på det tåg som gått från helt manuellt arbete med blyerts och tuschritning på ”smörgåspapper” till 2D-Cad, 3D-Cad, laserskanning och mycket annat, säger Ingemar.

Prefence är ett av Safemans varumärken och är en innovativ nischad del där produkterna gör fordon bättre, säkrare och bekvämare. Ett av Ingemars typiska utvecklingsprojekt är att göra komfortvägg till skåpbilar som förutom att ha en estetisk tilltalande design, också ska uppfylla samtliga funktionskrav. Både Safeman och Prefence fokuserar alltid på kundens önskemål och gör allt för att slutprodukten ska bli som kunden vill ha den.
– Ibland får man ”gå den extra milen” och ta det ett steg längre än det allra mest nödvändiga. Flera av våra kunder har valt att ha oss kvar under en lång tid bland annat på grund av vår höga servicenivå. Det ger oss chansen att hela tiden fundera på nya idéer och projekt.

Ingemar beskriver sig själv som en problemlösare som älskar att klura och hitta lösningar på problem åt kunder.
– Det bästa med jobbet är att man får hålla på med intressanta produkter och hålla hjärnan aktiv. Man stöter ibland på utmaningar i form av exempelvis pressade framtagningstider eller problemställningar som inte är helt identifierade. Då är det oerhört stimulerande att få lösa både möjliga och svårlösta problem.

Ingemar+Melin+Prefence

Share this content.